Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
A főzés tudománya
14.000 Ft
Menny.:db

A főzés tudománya

14.000 Ft
Menny.:db

Az első átfogó konyhtechnológiai kézikönyv magyar nyelven!

A főzés tudománya, a francia La cuisine professionnelle magyar változata. Kiadja a Magyar Gasztronómiai Egyesület a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A magyar kiadás számára átdolgozta Molnár B. Tamás.

Bár francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól. Az eredeti anyag a magyar változatban kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végén a receptgyűjtemény is kiegészül fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel – töltött káposztától a rácpontyon át a somlói galuskáig.

Várható szállítás: 2024. június 17.
Elérhetőség: Raktáron

Részletek

A legnépszerűbb konyhatechnológiai kalauz, kezdőknek és haladóknak

Kinek érdekes?

Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején.

A könyv felépítése

730 oldal technológia: elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat stb., majd a végén 100 oldal recept. A receptek a technológiákat illusztrálják. A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg ezeket; illetőleg ha már elkövettük, hogyan javíthatjuk ki (esetleg).

Molnár B. Tamás a Tűztérben

Vendégünk Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, és a Bűvös Szakács társszerzője. Molnár B. Tamás túlzás nélkül mentorunk, Bittera Dórával közös írásai komoly inspirációval és motivációval láttak el bennünket, a 2000-es évek közepétől fogva. Mindenkinek, aki a magyar BBQ-ban szeretné tágítani látókörét, és egyébként a barbecue-zásban is hasznosítható átfogó gasztronómiai ismereteket szerezne, szívből ajánljuk a Bűvös Szakács felfedezését: https://www.buvosszakacs.com/

Molnár B. Tamás egyébként a KCBS (Kansas City Barbeque Society) hivatalos bírája is, és a barbecue-technika nagy tisztelője, a hazai BBQ-evolúció követője.