BBQ-kurzus
Legközelebb 2021. márciusában tervezünk tanfolyamokat szervezni. Mindez függ a koronavírus-járványügyi helyzettől is, annak egy esetleges újabb hullámától. Bízunk abban, hogy már februárban elején lesznek elérhető időpontok. A jelentkezéseket továbbra is várjuk, fogadjuk, rögzítjük. Amint módunkban áll időpontokkal szolgálni, jelezzük a jelentkezők felé.
Az alábbi három témakörben szervezünk oktatást:
- BBQ-alapkurzus kezdőknek
- Nyárson sütés és piláfkurzus
- Haladó BBQ Oktatás (egyedi időpontok, vendéglátós ügyfeleknek, a tél folyamán is!)
01 – BBQ-alapkurzus
Ahogy a neve is elárulja, kurzusunkat kezdő barbecue-soknak ajánljuk, az alapok elsajátításáért, a barbecue-zás alapvető fundamentumainak megismeréséért.
02 – Nyárson sütés és piláfkurzus
A szeminárium célja, hogy betekintést adjon az üzbég konyha alapjaiba, és részletesen bemutassa, átadja a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítését. A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
A piláfok mellett 3-4 féle nyárs elkészítése (kacsacsászár, bárányflódni, báránygerinc-nyárs kemencében)!
03 – Haladó BBQ-oktatás
Speciális, haladó kurzus, amely elsősorban vendéglátósoknak ajánlott. A kurzus igény szerint külső helyszínen, a Megrendelő egységében is történhet.
Érdeklődés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Részletes tematikával, információkkal válaszolunk.
2021. március-május
BBQ-alapkurzus
A kurzus fő elméleti pillérjei:
A barbecue-sütések felépítése
A fűszerezés alapjai
A bark jelentősége, az optimális bark felépítése
A csomagolás jelentősége, technikái
A pihentetés alapjai
Bevezetés a yakitori-technikába (a BBQ kontrasztjaként)
Barbecue a vendéglátásban
Barbecue-fogások felépítése, alapanyag-beszerzés
Sütőhasználat: begyújtás, hőmenedzsment, tisztítás, karbantartás
Sütési technikák







Résztvevői vélemények
„Tökéletes élmény volt a BBQ kurzus, profi, lényegre törő előadással és helyszíni bemutatóval.”
„Ez nagyon cool! Óriási élmény! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Máriusz köszönöm a tanítást és a tapasztalataid megosztását. Olyan volt, mint a YouTube videói, de tudsz kérdezni!”
„Bátran merem ajánlani a Máriusz vezette tanfolyamot, élménynapot, nevezzem bárminek is, eszméletlen tapasztalat és impulzus volt számunkra. Azt vettem észre, hogy végig lekötötte a figyelmemet. Kíváncsian álltam a kurzus előtt, vajon milyen lesz, de az első 4 percben, ha volt is kétségem, füstté vált :)”
„Profi szakember, profi szmókerek egy hatalmas élmény! Nagyon jól éreztem magam a BBQ alapkurzuson, köszönöm!”
„Hatalmas élmény volt a kurzus. Eddig is érdekelt a téma, de még jobban "megfertőződtem".”
„BBQ fellegvár, profi rendszerek, csodálatos ízek! Máriusz óriási tapasztalatát önzetlenül osztotta meg!”
„Nagyon informatív és gyakorlatias kurzuson vettem részt, mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a BBQ alapjai iránt.”
„Rendkívül tapasztalt és segítőkészek! A BBQ kurzus felejthetetlen élmény volt.”
„Eszméletlenül jó volt a BBQ kurzus amit Máriusz tartott!”
„Kitűnő szakmai felkészültség, részletes interaktív oktatás, 5*+++ csak ajánlani tudom”









Intenzív és interaktív tematika
A kurzus vezető instruktora Adorjányi Máriusz/ Nyárspolgár BBQ, aki a sütési műveletek többségét végrehajtja, de végig a hallgatók bevonásával, teljes rálátást nyújtva a technikákra.
A kurzus mindvégig interaktív jellegű, folyamatos kérdésfeltevésre, párbeszédre lehetőséget adva. Célunk, hogy mindenki úgy menjen haza, hogy lehetőleg minden előzetes kérdésére választ kapjon!
Nyárson sütés és piláfkurzus
A közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plov elkészítésének alapjai. A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.










Nyárson sütés és piláfkurzus
Betekintés az üzbég konyha alapjaiba, a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítése, részletes bemutatása.
Szabadtéri ételkészítés, faszén felett és fatüzeléssel:
- Szamarkandi plov
- Taskenti plov
- Buharai zöld plov
- Különféle nyárson sültek