BBQ-kurzus
2023. április 29-én szombaton egy egészen új típusú oktatási nappal jelentkezünk. Első alkalommal kerül megrendezésre a Kamado BONO Masterclass Camp, Etyeken.
A 2023 tavaszi BBQ-alapkurzs és Organikus BBQ Szeminárium időpontjai beteltek. Előfordulhat viszont lemondás, ha szeretnél jelentkezni, kérlek jelezd felénk és értesíteni fogunk a szabad időpontokról. Legközelebb ősszel indulnak kurzusok.
A Plov Szemináriumra pár szabad hely még elérhető.
Az érdeklődéseket az oldal alján található ikonra kattintva, egy rövid regisztráció kitöltése után fogadjuk.
Az alábbi témakörökben szervezünk oktatást:
- Újdonság: Kamado BONO Masterclass Camp! (április 29. szombat)
- BBQ-alapkurzus kezdőknek (2023. május-június) (betelt)
- Organikus BBQ Szeminárium (ÚJ!) (betelt)
- Plov Szeminárium (2023 május)
- Vendéglátós BBQ-oktatás (egyedi időpontok, jellemzően ügyfélhelyszínen)
Kamado BONO Masterclass Camp (ÚJ!)
Kamado BONO szakoktatás és közönségtalálkozó Etyeken!
Részletek itt találhatók.
01 – BBQ-alapkurzus
Ahogy a neve is elárulja, kurzusunkat kezdő barbecue-soknak ajánljuk, az alapok elsajátításáért, a barbecue-zás alapvető fundamentumainak megismeréséért. A nap során komplex tudáscsomagot és élményeket adunk át, törekedve arra, hogy széles panorámaképet nyerjenek a grill & BBQ iránt érdeklődő résztvevők.
02 – Organikus BBQ Szeminárium (ÚJ!)
Középhaladók és haladók figyelmébe ajánljuk. A szeminárium során csak tisztán fatüzeléses eszközökkel dolgozunk. A fatüzeléses BBQ-húsok felhasználási lehetőségei gourmet-fogásokban.
03 – Plov Szeminárium
A szeminárium célja, hogy betekintést adjon az üzbég konyha alapjaiba, és részletesen bemutassa, átadja a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítését. A piláfok mellett többféle leves és faszén felett sülő nyársak elkészítési módját is bemutatjuk.
04 – Vendéglátós BBQ-oktatás
Kifejezetten éttermeknek, BBQ-vendéglátóhelyeknek ajánlott. Az oktatás jellemzően külső helyszínen, a Megrendelő egységében történik, egyedi megállapodás keretében.
A kurzusokra ajándékutalvány is vásárolható:
https://www.bbq-expedition.hu/grilleszkozok/ajandekutalvany
Érdeklődés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Részletes tematikával, információkkal válaszolunk.
2023. március-május









Résztvevői vélemények
Rengeteg pozitív résztvevői visszajelzés olvasható a Google-on: Google/ BBQ Expedition, ezt beütve a keresőbe lehet eljutni a Google oldalunkra. Néhány vélemény:
„BBQ fellegvár, profi rendszerek, csodálatos ízek! Máriusz óriási tapasztalatát önzetlenül osztotta meg!”
„Tökéletes élmény volt a BBQ kurzus, profi, lényegre törő előadással és helyszíni bemutatóval.”
„Ez nagyon cool! Óriási élmény! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Máriusz köszönöm a tanítást és a tapasztalataid megosztását. Olyan volt, mint a YouTube videói, de tudsz kérdezni!”
„Bátran merem ajánlani a Máriusz vezette tanfolyamot, élménynapot, nevezzem bárminek is, eszméletlen tapasztalat és impulzus volt számunkra. Azt vettem észre, hogy végig lekötötte a figyelmemet. Kíváncsian álltam a kurzus előtt, vajon milyen lesz, de az első 4 percben, ha volt is kétségem, füstté vált :)”
„Profi szakember, profi szmókerek egy hatalmas élmény! Nagyon jól éreztem magam a BBQ alapkurzuson, köszönöm!”
„Hatalmas élmény volt a kurzus. Eddig is érdekelt a téma, de még jobban "megfertőződtem".”
„Nagyon informatív és gyakorlatias kurzuson vettem részt, mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a BBQ alapjai iránt.”
„Rendkívül tapasztalt és segítőkészek! A BBQ kurzus felejthetetlen élmény volt.”
„Eszméletlenül jó volt a BBQ kurzus amit Máriusz tartott!”
„Kitűnő szakmai felkészültség, részletes interaktív oktatás, 5*+++ csak ajánlani tudom”








Intenzív és interaktív tematika
A kurzus vezető instruktora Adorjányi Máriusz/ Nyárspolgár BBQ, aki a sütési műveletek többségét végrehajtja, de végig a hallgatók bevonásával, teljes rálátást nyújtva a technikákra.
A kurzus mindvégig interaktív jellegű, folyamatos kérdésfeltevésre, párbeszédre lehetőséget adva. Célunk, hogy mindenki úgy menjen haza, hogy lehetőleg minden előzetes kérdésére választ kapjon!
A kurzus fő elméleti pillérjei:
- A barbecue-sütések felépítése
- A fűszerezés alapjai
- A bark jelentősége, az optimális bark felépítése
- A csomagolás jelentősége, technikái
- A pihentetés alapjai
- Bevezetés a yakitori-technikába (a BBQ kontrasztjaként)
- Barbecue a vendéglátásban
- Barbecue-fogások felépítése, alapanyag-beszerzés
- Sütőhasználat: begyújtás, hőmenedzsment, tisztítás, karbantartás
- Sütési technikák

BBQ-alapkurzus
A BBQ-alapkurzus menete, részletes blogposztban bemutatva: itt olvasható
A plovfőzés lépései
Őszi plov, bárányból, marhából, birssel. A plovkészítés fázisait letisztult formában mutatjuk be itt, hasonlóan a Plov Szemináriumhoz.










Plov Szeminárium/ életképek
Betekintés az üzbég konyha alapjaiba, a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítése, részletes bemutatása.
Mindez egy blogposztban is összefoglalva itt olvasható.
Szabadtéri ételkészítés, faszén felett és fatüzeléssel:
- Szamarkandi plov
- Taskenti plov
- Buharai zöld plov
- Különféle nyárson sültek
Plov Szeminárium
A közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plov elkészítésének alapjai. A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.