Nettó tömeg: | 110 g |
Származási hely: | Litvánia |
Összetevők: | 100%-ban szárított sóskaborbolyát tartalmaz. Az üzbég plov alapvető hozzávalója, de ezen felül használhatjuk saslikmarinádhoz, levesekhez, mártásokhoz, desszertekhez is. |
Savas, pikáns összhatású. |









Üzbég plov
A plov a közép-ázsiai konyha emblematikus étele, amelyet különösen Üzbegisztánban fejlesztettek mesterfokra, az ottani gasztronómiai identitás alapköve ez az étel.
A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
Jellemzően férfiak készítik, a plovmasterek (üzbég nyelven: oshpaz) könnyedén készítenek plovot akár 1000 fő részére is, gyakran egyetlen, hatalmas öntöttvas qozon-ban. Üzbegisztánban a plov a vendégszeretet, sőt a nemzeti identitás szimbóluma.
Beef ribs plov
Közép-ázsiai piláf, marhaoldalasból készítve.
Plovmaster Classes
Pavel Kolesnik üzbég-specialista séf Vilnius-ból, Litvánia fővárosából érkezett Magyarországra, hogy betekintést adjon az üzbég konyha alapjaiba, és részletesen bemutassa, átadja a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítését.A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.