-
A ProQ®
Hideg Füst Generátorai mintegy 10-16 órán át alkalmasak hideg füst képzésére.
Használatához elsődlegesen a ProQ® faporait ajánljuk. -
54.900 FtKészleten
-
17.990 FtKészleten
-
24.990 FtKészleten
-
3.990 FtKészleten
-
9.990 FtNincs raktáron














A hideg füstölés a Barbecue-tól különálló mesterség
A hideg füstölés speciális szakterület, amely szakértelmet igényel. A hideg füstölés nem megfelelő alkalmazása az egészségre különösen veszélyes lehet. Próbáljon szakirodalomból tájékozódni, tapasztalt hidegfüstölő szakemberekkel konzultálni, mielőtt önállóan hideg füstölésbe kezd!
Különösen a halak és húsok füstölése hordozhat komoly kockázatokat. Ahogy alacsonyabb a füstölésre használt közeg hőmérséklete, úgy csökken a kockázat is. A húsok, halak füstölésénél az 5-15°C-os külső hőmérséklet/ füstölési közeg ideális. Ezt a tevékenységet csak olyan hónapokban ajánljuk, amikor ez a hőmérséklet biztosított (októbertől márciusig).
A ProQ® kitűnő hidegfüst-generátora használható kevésbé kockázatos dolgokhoz is, úgymint só, paprika, sajtok, stb. füstölése.
A ProQ® Hideg füst generátort mindenki csak saját felelősségére használhatja füstölt élelmiszerek készítéséhez!
A hideg füst generátor használható a ProQ® töltényszmókereiben, de más, zárható grilleszközökben, szellőzőnyílásokkal ellátott fémdobozokban is hatékonyan működtethető.
A hideg füstölés alapjai
A hidegfüstölés eredendően egy tartósítási eljárás volt, napjainkban otthon, kis adagokkal hódolni a műfajnak inkább szabadidős gourmet-aktivitás. Páratlan ínyencfalatokat eredményezhet ez a módszer! Tovább »