100% disznó
Nagyszerű, hiánypótló szakkönyv a sertésről, amely a barbecue első számú húsféléje. A benne található receptek ugyan nem a barbecue-technikával készültek, de teljeskörűen átvilágítják a sertés feldolgozását és elkészítését. Hagyományőrző, mégis progresszív. Ízelítőül: vadas sertésszív, véromlett, tüdőfelfújt, agyas káposztaléleves, nyelvkocsonya, mocskos tokány, csülkös rizottó, hájas krémes. Kötelező olvasmány!
- 224 oldal
- Keménytábla
- 210mm x 270mm
- 80 recept, több mint 100 színes kép
- Szerző: Pálinkás Norbert/ Szabó Gábor fotóival
Nincs raktáron.
Várhatóan 2 héten belül újra készleten.
Csodálatos sertés
A sertés az amatőr és profi szakácsok számára egyaránt csodálatos állat: minden felhasználható belőle, ami a bőrén belül és a belén kívül van. A Kárpát-medencében máig divatos – sőt újra egyre divatosabb – házi disznóvágásokon a tökéletességig fejlesztették ennek különböző módozatait. Hiszen nem mindegy, melyik alkatrészét mire, illetve mibe szánjuk. A fagyasztóládák korában pedig nem csak a disznótoros hurkáról és kolbászról, vagy a füstölt sonkáról és szalonnáról kell gondoskodnunk. Az elraktározott alapanyagokból számtalan izgalmas fogást főzhetünk a levesektől egészen a desszertekig az év bármelyik időszakában.
A szerző kamaszkorában került először a disznóvágás közelébe, azóta járt sváb disznóvágáson, erdélyi disznóvágáson, szabolcsi disznóvágáson, spanyol disznóvágáson. Megtanulta, mit mikor kell felvágni és levágni, kivenni és berakni, megmelegíteni és kihűteni – nem hentesként, hanem a konyhában sokat mozgó civilként. Ennek a tudásnak jó része, és nyolcvan hagyományos és újratöltött disznós recept is elolvasható a 100% DISZNÓ című könyvben, mindez egy saját disznóvágás történetébe csomagolva.