Leírás
A KAMADO4U EVO szériája emeli a tétet!
Az EVO Greater-t új kétszintes rácsrendszerrel láttuk el , ami természetesen tartalmazza az osztható deflektorkövet és az edénytartót.
Az új nyitószerkezettel szinte súlytalanná válik a masszív kerámia dóm és biztonságosan megtartja azt miközben a húsokat forgatjuk a rácson.
Az új rozsdamentes zárszerkezet tökéletesen zárja a kamadót , nincs elvezett hő és elpazarolt faszén.
A zár billenő gombján lévő hőszigetelés gondoskodik arról, hogy akár grillkesztyű nélkül is egyetlen mozdulattal nyithassük a kamadónk tetejét.
A beépített hamufiókkal az alsó szellőzőn akár üzem közben is üríthetjük a hamut, de füstölőfát is rakhatunk bele.
Az fémszálas tömítés tökéletesen zár valamint rendkívül tartós és strapabíró.
Itt természetesen nem állunk meg! Rengeteg alaptartozék érkezik a csomagban.
A pulled pork egy igazi sláger és a tépett húshoz jó szerszám kell. Az alapfelszereltség része egy fanyelű, sörnyitóval ellátott acél medvekarom.
Az ajándék védőhuzat segít megvédeni a kamadónk fém és fa alkatrészeit az időjárás viszontagságaitól.
Szintén alaptartozék a rácskiemelő fogó és a faszénrendező-hamukaparó, ami nagy segítség a sütések alatt.
A KAMADO4U EVO GREATER egy igazi nagyágyú, kínálatunk egyik legnépszerűbb modellje. Minél nagyobb a rács, annál kevésbé kell kompromisszumot kötni a húsválasztásnál. Egy ekkora méretű kerámia grillnél már bármilyen klasszikus barbecue hús elkészíthető, nem lesz probléma a mérettel. Az öntöttvas edényeinkből is simán elférnek benne a legnagyobbak is. Akár a családnak sütünk, akár a tágabb baráti kört szeretnénk vendégül látni az EVO GREATER veszi az akadályokat. Az opcionálisan válaszható kiegészítőkkel, az elkészíthető ételek száma megszámlálhatatlan.
Élethossz garancia a kerámia testre
A KAMADO4U kerámia grilljei hosszú évek óta bizonyítanak mind a lakossági, mind a gasztronómiai felhasználók körében és a bbq és grill versenyzők standjain is feltűnnek. A kamadók prémium minőségűek a kerámia anyaga tartós és strapabíró.
A KAMADO4U kerámia grill egy életre szól, így lakossági felhasználóknak a kerámia testre élethossz garanciát biztosítunk.
A jótállási információkért kattints ide!
Kapacitás
Az elkészíthető ételek mennyisége nem csak a rácsmérettől függ. Egy átgondolt sütési tervvel változatos menük állíthatóak össze egy nagyobb társaság részére is. Erről természetesen készítettünk egy átfogó videót melyben megmutatjuk hogyan készíthetünk 20 főre egyetlen KAMADO4U kerámia grillben egy egész BBQ & Grill lakomát.
Növeld meg a kamadód kapacitását!
Egy plusz ráccsal akár 60-70%-kal is megnövelheted a rácsterületet, így rengeteg különböző fogást tudsz elkészíteni egy sütőben. egy időben. Mivel az EVO széria már alapból kétszintes, ezért ezzel a kiegészítővel már három emeleten tudsz egyszerre sütni. Természetesen át kell gondolni hogy melyik szintre milyen vastag húsok férnek el és a menüt a szerint kell elkészíteni.
A KAMADO4U a grillezés svájci bicskája
Kerámia grilljeink a kiváló minőségű kerámiának köszönhetően rendkvül takarékosak és hőtartásuknak köszönhetően 120 és 450 Celsius fok között stabilan tartják a hőt. Ebből kifolyólag sokféle stílusban készíthetünk benne ételt. Grillezhetünk, barbacuezhatunk, készíthetünk pörkölteket és egytálételeket , de a pizza és a kenyér is szépen megsül benne.
Akkor most mennyit is fogyaszt egy kamadó?
Természetesen ez nagyon sok tényezőtől függ, de egy Greater méretű kamado 20-25 Celsius fokos időjárás mellett egy töltet faszénnel 8-10 órát is üzemel, 130 Celsius fokos dóm hőmérsékletet produkálva. Ez természetesen csak megfelelő minőségű faszén használata esetén működik.
Itt van néhány tipp a használathoz:
Alapok:
-
Ezt a grillt kültéri használatra tervezték, ezért ne használd beltéren.
-
A kerámia test képes átforrósodni, így tartsd távol a gyermekeket és háziállatokat.
-
Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitod, csak kissé emeld fel, hogy a levegő lassan és biztonságosan jusson be, ezzel megakadályozva a fellángolást.
-
Helyezd a kamadót biztonságos helyre, legalább 2 méteres körzetben ne legyen gyúlékony anyag vagy tárgy.
Begyújtás:
-
Nyisd ki teljesen az alsó és felső szellőzőket, és nyisd fel a kupolát.
-
Emeld ki a grillrácsot és a deflektorkövet, ha benne van.
-
Szórj faszenet a faszéntartó rácsra kb. 10 cm magasságig, alakíts ki kis mélyedést a közepén, helyezz bele begyújtókockát, gyújtsd meg, majd tegyél rá pár normál faszenet.
-
Ha kialakult a megfelelően izzó faszén, helyezd vissza a kiegészítőket, és csukd le a kupolát.
-
A sütés előtt hagyd nyitva a szellőzőket, majd a célhőmérséklet elérése előtt 20–40 fokkal kezd el zárni a szellőzőket.
-
SOHA ne használj benzint, lakkbenzint vagy begyújtó folyadékot, mert robbanásveszélyes és egészségkárosító.
Tárolás:
-
Ha nem használod a kamadót, várd meg, hogy teljesen kihűljön, majd takard le takaróponyvával.
-
Használat és tárolás közben mindig legyen lefékezve a kamadó kerekei.
Tisztítás:
-
A kamadó öntisztító: melegítsd fel 260°C-ra 30 percig, így elégeti az összes ételmaradékot. Ezután egy grillkefével könnyen megtisztíthatod a rácsokat.
-
A nikkelezett sütőrács NEM mosható mosogatógépben, csak enyhe mosószeres meleg vízzel tisztítsd.