Leírás
Nettó tömeg: |
140 g |
Származási hely: |
Litvánia |
Összetevők: |
100%-ban fűszerköményt tartalmaz. Az üzbég plov alapvető hozzávalója, de ezen felül használhatjuk sajtokhoz, húsokhoz, levesekhez, mártásokhoz is. |
|
Részletek
Plovmaster Classes
Pavel Kolesnik üzbég-specialista séf Vilnius-ból, Litvánia fővárosából érkezett Magyarországra, hogy betekintést adjon az üzbég konyha alapjaiba, és részletesen bemutassa, átadja a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítését.A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
Beef ribs plov
Közép-ázsiai piláf, marhaoldalasból készítve
Üzbég plov
A plov a közép-ázsiai konyha emblematikus étele, amelyet különösen Üzbegisztánban fejlesztettek mesterfokra, az ottani gasztronómiai identitás alapköve ez az étel.
A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
Jellemzően férfiak készítik, a plovmasterek (üzbég nyelven: oshpaz) könnyedén készítenek plovot akár 1000 fő részére is, gyakran egyetlen, hatalmas öntöttvas qozon-ban. Üzbegisztánban a plov a vendégszeretet, sőt a nemzeti identitás szimbóluma.