Leírás
Nettó tömeg:
250 g
Származási hely:
Magyarország
Összetevők:
Sót kis mennyiségben tartalmaz. Összetevők: só, római kömény, szezámmag, koriander, édeskömény, chili, szecsuáni bors, csillagánizs, fekete kardamom.
Közepesen csípős összhatású.
Részletek
Nyárson sütés pácolással
A nyársra fűzendő húst előző este megszórjuk a Selyemút Fűszerkeverékkel, kevés étoaljat, durvára vágott hagymát, szódavizet és ayran-t adunk hozzá. Folpakkal szorosan lefedve hűtőbe tesszük, és másnap megsütjük.
Harmonikus, közepesen csípős fűszerkeverék
Az arab és a kínai konyhával ellentétben, az üzbég és ujgur konyhát a visszafogott fűszerezés jellemzi. A római kömény, a csili és a fehér szezámmag a leghangsúlyosabb ebben a fűszerkeverékben, amely faszén felett sütéshez ideális.