Kosár

Bezár

Majd itt jelenik meg, ha kosárba raksz valamit.

  • Fizetési módok és szállítás
  • Fizetés/szállítás
  • |
  • Rólunk
  • |
  • Kapcsolat
  • |
  • Bejelentkezés
  • |
  • Bemutatóterem |
  • info [at] bbq-expedition [dot] hu |
  •   
  •   
  •   

  • Rendelések, számlázás: +36 70 603 4306 Tanácsadás: +36 70 429 2173

Bbq expedition logo 149x161

Brands 509x79

Füstön sütés lassú tűzön

  • Termékek
  • Grill és BBQ sütők
      • Kamado Bono®
        Kamado
      • ProQ®
        Toltenyszmokerek
      • BBQ Pit Box®
        Szekrenyszmokerek
      • Big Green Egg®
        Big green egg
      • Nyárspolgár BBQ®
        Nyarspolgar
      • Amphora Tandoors®
        Amphora
  • Hidegfüstölők
  • Grilleszközök
  • Kängabox®
  • Faszenek
  • Füstölőfák
  • Fűszerek
  • Ruházat
  • BBQ-könyvek
  • Kurzusok
BBQ-Expedition.hu » Old Smokey® » Old Smokey® grill és BBQ-sütők
  • Az Old Smokey® sütők grillezésre és barbecue-zásra egyaránt használhatók. Klasszikus texasi „népsütő”, amelyet az 50-es évek óta gyártanak jelenlegi formájában. Kiválóan használható sütő kezdőknek, illetve ritkaság gyűjtőknek, BBQ-rajongóknak.

  • Old smokey classic 00
    43.900 Ft
    Nincs raktáron
    Old Smokey® Classic

    43 cm-es grillrácsokkal
    (tovább a termékhez »)

  • Old smokey jumbo 00
    53.900 Ft
    Nincs raktáron
    Old Smokey® Jumbo

    56 cm-es grillrácsokkal
    (tovább a termékhez »)

Maxresdefault Videó indítása

Sütések Old Smokey® modelleken

Barbecue-zás az Old Smokey® Classic és Jumbo modelljein. Összeszerelés, barbecue set-up, változatos fogások elkészítése a legendás texasi népsütővel.

Old smokey grill es bbq sutok az old smokey 01 Old smokey grill es bbq sutok az old smokey 02 Old smokey grill es bbq sutok az old smokey 03 Old smokey grill es bbq sutok az old smokey 05 Old smokey grill es bbq sutok az old smokey 06

Az Old Smokey

Rendkívül egyszerű, alumínium anyagú grill, amely Texas államban nagy népszerűségnek örvend.

Különleges arányai és felépítése moderált grillezésre, és némi „házi tuninggal” a barbecue technikára is alkalmassá teszik. Formája a gömbgrillekhez képest elnyújtott, így az izzó faszén relatív távol van a grillrácstól. A zárt sütőtér alul és felül rendelkezik egy-egy szellőzővel, ilyen szempontból mechanikáját mind a gömbgrillek, mind a kamadók követik.

Az Old Smokey-t az ötvenes évek óta gyártják jelenlegi formájában, azóta szinte változatlan módon és technikával, manufakturális jelleggel készülnek a texasi Houstonban. Arrafelé nosztalgikus termék, sok ma is rendszeres barbecue-zó nőtt úgy fel, hogy a szülei, nagyszülei még Old Smokey-n sütötték a marhaoldalast hétvégenként.

Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 01 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 02 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 03 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 04 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 05 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 06 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 07 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 08 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 09 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 10 Old smokey grill es bbq sutok bbq az old smokey n 11

BBQ az Old Smokey-n

Az Old Smokey alapállapotában egy direkt grillsütő, azonban minimális otthoni beavatkozással, átalakítással stabil BBQ-sütővé fejleszthető.

A faszéntartó rács és a grillrács közé 3 hosszúkás csavarral egy köztes emeletet applikálhatunk. Erre indirekt sütések során egy kb. 37-38 cm-es rácsot, arra pedig egy 36-37 cm-es pizzakövet tudunk helyezni. A sütőkőre, a grillrács alá még kényelmesen ráfér egy alumíniumtálca is, amely feltölthető vízzel, ezáltal egy komplett indirekt sütőrendszert létrehozva.

A pizzakövet ketté is fűrészelhetjük, így kétzónás grillezés hozható létre! A sütés céljától és jellegétől függően eldönthetjük, hogy a grillrács részben vagy egészben működjön indirekt jelleggel. A fenti és az alsó szellőző állításával pedig hatékonyan szabályozható a hőmérséklet. Egy jól telepakolt grillráccsal, lent és fent ¾-ig nyitva hagyva a szellőzőket a BBQ-aranytartományban tartható a rácshőmérséklet.

A hőmenedzsment-technika megegyezik a töltényszmókereknél és a kamadóknál is követett elvvel: a sütés indításánál elegendő, ha a betöltött faszén csupán 30-40%-a izzik, így a hő stabilan tartható a low & slow tartományban, hosszú időn át.

Összességében: az Old Smokey nem csodafegyver, de tiszteletre méltó, egyben szerethető, különleges old-school faszenes sütő. Rávilágít a barbecue tulajdonképpeni egyszerűségére, eredeti értékeire. Moderált grillezésre, némi átalakítással pedig komolyabb barbecue-zásra kiválóan alkalmas.

Termékek Vásárlási információk
ProQ® Aktuális akciók
BBQ Pit Box® Fizetés és szállítás
SAfire® Garancia
Big Green Egg® Biztonsági figyelmeztetések
Hidegfüstölők Használati útmutató (pdf)
Grilleszközök ÁSzF
Kängabox®
Füstölőfák
Fűszerek
Ruházat
Kurzusok
Rólunk Kapcsolat
Rólunk info [at] bbq-expedition [dot] hu
Cégadatok Rendelések, számlázás: +36 70 603 4306
Szerzői jogvédelem Tanácsadás: +36 70 429 2173
Adatvédelem Bemutatóterem (időpontfoglalással): 2083 Solymár, Terstyánszky u. 4043/1
    
Termékek Vásárlási információk Rólunk Kapcsolat
ProQ® Aktuális akciók Rólunk info [at] bbq-expedition [dot] hu
BBQ Pit Box® Fizetés és szállítás Cégadatok Rendelések, számlázás: +36 70 603 4306
SAfire® Garancia Szerzői jogvédelem Tanácsadás: +36 70 429 2173
Big Green Egg® Biztonsági figyelmeztetések Adatvédelem Bemutatóterem (időpontfoglalással): 2083 Solymár, Terstyánszky u. 4043/1
Hidegfüstölők Használati útmutató (pdf)    
Grilleszközök ÁSzF
Kängabox®
Füstölőfák
Fűszerek
Ruházat
Kurzusok

A BBQ EXPEDITION KFT. A ProQ® TERMÉKEK KIZÁRÓLAGOS MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓJA.
© 2014-2022 BBQ Expedition Kft. Minden Jog Fenntartva.