-
Az Old Smokey® sütők grillezésre és barbecue-zásra egyaránt használhatók. Klasszikus texasi „népsütő”, amelyet az 50-es évek óta gyártanak jelenlegi formájában. Kiválóan használható sütő kezdőknek, illetve ritkaság gyűjtőknek, BBQ-rajongóknak.
-
43.900 FtNincs raktáron
-
53.900 FtNincs raktáron
Sütések Old Smokey® modelleken
Barbecue-zás az Old Smokey® Classic és Jumbo modelljein. Összeszerelés, barbecue set-up, változatos fogások elkészítése a legendás texasi népsütővel.





Az Old Smokey
Rendkívül egyszerű, alumínium anyagú grill, amely Texas államban nagy népszerűségnek örvend.
Különleges arányai és felépítése moderált grillezésre, és némi „házi tuninggal” a barbecue technikára is alkalmassá teszik. Formája a gömbgrillekhez képest elnyújtott, így az izzó faszén relatív távol van a grillrácstól. A zárt sütőtér alul és felül rendelkezik egy-egy szellőzővel, ilyen szempontból mechanikáját mind a gömbgrillek, mind a kamadók követik.
Az Old Smokey-t az ötvenes évek óta gyártják jelenlegi formájában, azóta szinte változatlan módon és technikával, manufakturális jelleggel készülnek a texasi Houstonban. Arrafelé nosztalgikus termék, sok ma is rendszeres barbecue-zó nőtt úgy fel, hogy a szülei, nagyszülei még Old Smokey-n sütötték a marhaoldalast hétvégenként.











BBQ az Old Smokey-n
Az Old Smokey alapállapotában egy direkt grillsütő, azonban minimális otthoni beavatkozással, átalakítással stabil BBQ-sütővé fejleszthető.
A faszéntartó rács és a grillrács közé 3 hosszúkás csavarral egy köztes emeletet applikálhatunk. Erre indirekt sütések során egy kb. 37-38 cm-es rácsot, arra pedig egy 36-37 cm-es pizzakövet tudunk helyezni. A sütőkőre, a grillrács alá még kényelmesen ráfér egy alumíniumtálca is, amely feltölthető vízzel, ezáltal egy komplett indirekt sütőrendszert létrehozva.
A pizzakövet ketté is fűrészelhetjük, így kétzónás grillezés hozható létre! A sütés céljától és jellegétől függően eldönthetjük, hogy a grillrács részben vagy egészben működjön indirekt jelleggel. A fenti és az alsó szellőző állításával pedig hatékonyan szabályozható a hőmérséklet. Egy jól telepakolt grillráccsal, lent és fent ¾-ig nyitva hagyva a szellőzőket a BBQ-aranytartományban tartható a rácshőmérséklet.
A hőmenedzsment-technika megegyezik a töltényszmókereknél és a kamadóknál is követett elvvel: a sütés indításánál elegendő, ha a betöltött faszén csupán 30-40%-a izzik, így a hő stabilan tartható a low & slow tartományban, hosszú időn át.
Összességében: az Old Smokey nem csodafegyver, de tiszteletre méltó, egyben szerethető, különleges old-school faszenes sütő. Rávilágít a barbecue tulajdonképpeni egyszerűségére, eredeti értékeire. Moderált grillezésre, némi átalakítással pedig komolyabb barbecue-zásra kiválóan alkalmas.