Leírás
Nettó tömeg: |
150 g |
Származási hely: |
Litvánia |
Összetevők: |
Sót nem tartalmaz! Szárított sárgarépa, fokhagymapor, kömény, római kömény, vöröshagymapor, kurkuma, sóskaborbolya, édespaprika, őrölt feketebors, szárított édeskömény, csilipor. |
Enyhén csípős összhatású. |
Részletek
Beef ribs plov
Közép-ázsiai piláf, marhaoldalasból készítve.
Plovmaster Classes
Pavel Kolesnik üzbég-specialista séf Vilnius-ból, Litvánia fővárosából érkezett Magyarországra, hogy betekintést adjon az üzbég konyha alapjaiba, és részletesen bemutassa, átadja a közép-ázsiai konyha emblematikus ételének, a plovnak az elkészítését.A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
Üzbég plov
A plov a közép-ázsiai konyha emblematikus étele, amelyet különösen Üzbegisztánban fejlesztettek mesterfokra, az ottani gasztronómiai identitás alapköve ez az étel.
A plov, azaz üzbég piláf egy összetett, nagyon sok szépséget és mélységet hordozó ételkülönlegesség. Elkészítése türelmet, technikai ismereteket igényel.
Jellemzően férfiak készítik, aplovmasterek(üzbég nyelven:oshpaz) könnyedén készítenek plovot akár 1000 fő részére is, gyakran egyetlen, hatalmas öntöttvas qozon-ban. Üzbegisztánban a plov a vendégszeretet, sőt a nemzeti identitás szimbóluma.