ProQ® Faforgácsok BBQ-sütéshez
Kiváló minőségű, bevizsgált, kéregmentes faforgácsok, BBQ-típusú sütésekhez.



Termékrészletek
A ProQ® faforgácsok szinte teljes választéka az Egyesült Államokból származik, a tölgy és a bükk kivételével, amelyek Németországból származnak. Az összes fajtánál az eljárás ugyanaz: hosszú, természetes úton történő szárítás, majd kéregtelenítés, és feldolgozás faforgáccsá.
BBQ-típusú sütésekhez a füstaroma létrehozásáért ajánljuk a ProQ® kiváló minőségű faforgácsait. Használatuk során a faforgács beáztatása részünkről kifejezetten ellenjavallt! A beáztatásos módszer melletti fő érv: mivel nedvesek, nem tudnak gyorsan elégni, és sokáig egyenletesen füstölnek. Viszont pont nedvességük révén gyengítik a tüzet, megváltoztatják és destabilizálják annak természetes működési mechanizmusát. Ráadásul, az izzó faszénre kerülő nedvesség olyan égési melléktermékeket eredményez, amelyek nemkívánatos íz-hatással bírnak.
Ezért a faforgácsok használatát mindig száraz állapotban javasoljuk.
Egy technikai tipp: készítsünk dupla alufóliából, a szélein légmentesen zárt tasakokat a száraz faforgácsnak, majd a tetejére szúrjunk néhány lyukat. Ha ilyen kis tasakokban helyezzük a faforgácsot az izzó parázs közelébe, az lassabban, egyenletesen fog füstölni, így ízesítve húsunkat. Egy oldalas sütésénél 3-4 ilyen kis tasak elegendő mennyiségű tiszta füstaromát biztosít a húsnak.